fredag 20. mai 2011

Solhatt til dukken..

Jeg driver å prøver meg frem på egne mønstere om dagen, synes det er så gøy å lage noe som er litt eget :o) Luer/hatter er jo en grei ting å begynne med, så dette ble resultatet av den første testen. Lagde den i dukkestørrelse, kommer til å lage vanlig babystørrelse neste gang. Da blir det nok også garn i ren bomull!

Slik gjør du:
1 omg: 5 lm, deretter lager du 11 staver i den 4 fjerde luftmasken. Lag en kjedemaske som holder det sammen med den 1 første staven.(12 masker).
2 omg: 2 lm, 1 stav i samme maske, deretter 2 staver i hver maske omgangen rundt. Avslutt omgangen med en kjedemaske. (24 masker).
3 omg: 2 lm, 1 stav i samme maske, deretter 2 staver i hver maske omgangen rundt. Avslutt med en kjedemaske.(48 masker).
4 omg: 2 lm, 1 stav i hver maske omgangen rundt. Avslutt med en kjm.
5 - 8 omg: Gjenta omg 4.
9 omg: 3 lm, 3 ds i samme maske, * 1 st 2 hs 1 st i neste maske, 4 ds i neste maske*, gjenta fra * til * omgangen ut. Avslutt omg med en kjm.
10 omg: 1 fm i hver maske omgangen rundt, avslutt med en kjm.


Ønsker man større hatt er det bare å øke maskeantallet og lage flere omganger.
Setter pris på om du linker til bloggen min hvis du bruker mønsteret mitt, og en kommentar så jeg kan få se hvordan hatten din ble :o)5 kommentarer:

 1. Så søt :D Fint at du deler mønster :)

  SvarSlett
 2. Den var kjempeskjønn da... :):)

  SvarSlett
 3. Snasen hatt :-)

  Takk for at du er med på gi bort-lotteriet mitt! La meg og få ønske deg en riktig fin helg!

  SvarSlett
 4. Utrolig søt hatt! Heldige dukken!

  SvarSlett