onsdag 27. april 2011

Heklet mormorsruter..

Jeg fant en så bra link til hvordan man lager slike mormorsruter igår, så jeg måtte kjøpe meg noe bomullsgarn og teste ut! De blir ikke heeelt perfekte, men blir vel bra nok til en liten duk kanskje :o)) Her er oppskriften: Mormorsruter






mandag 25. april 2011

Hekle halvstav

Slik gjøres da dette :o)


Bytting av farge

Slik bytter man farge i heklingen..


Slik lager man staver

Slik lages vanlige staver!


Tips til første runden...

Smarte saker!!! :o))


Hekle luftmasker

Slik lager du luftmasker :o)


Vrangstrikk

Lær å strikke vrangt :o)



Strikk knappehull

Slik strikker man knappehull :o)

Glattstrikk

Lær å strikke vanlig glattstrikk

Legg opp masker

Slik kan man legge opp masker når man strikker :o)


Glattstrikk uten å snu arbeidet

Genialt bare man får det i fingrene :o))


søndag 24. april 2011

Ny spennende bok kommer for salg...

Bli inspirert av Norges flinkeste hobbybloggere!
I denne boken får du over 40 spennende oppskrifter fra Norges flinkeste sybloggere. Boken inneholder oppskrifter på alt fra voksenklær, vesker og hjemmeinteriør til babyutstyr og barnetøy. Med syskolen og mønsterarket som følger med boken, har du alt du trenger for å sette i gang!
Utkommer 28. april. Kr 299,-
 
 

lørdag 23. april 2011

Våren....


 




For et herlig påskevær.. Herlig å være ute nå! Jeg fant ut at vi skulle så litt blomsterfrø i år, for at sønnen vår på snart 5 skulle få se hvordan det var.. Han hjalp meg med to "potter", så var det ikke noe morsomt lenger :o) Men jeg gjorde ferdig, og nå som jeg skriver dette (4dager siden planting) så gror det i de fleste "pottene"...
"Pottene" lagde jeg av vanlig ark som ble brettet sammen i fire, og delt på midten- da ble det to av et ark.. Teipet sammen,- pluss binders- og aluminiumsfolie oppi der igjen som jeg lagde små hull med nål i bunnen på. Voila- ferdige "potter" til å så i :o))









Vi sådde Kornblomster, Sommerblomster og Ringblomster. Er frø man kan så rett i jorda ute, men for å få fulgt med på spiringen sådde vi på denne måten..




fredag 15. april 2011

Mitt første Nessie skjerf!

Da har jeg strikket mitt første Nessie skjerf. Mønsteret finner du her på Ravelry



Jeg har brukt rundpinne nr 4, og strikket med Kauni garn med fargen EA. Dette blir definitivt ikke det siste Nessie skjerfet jeg strikker, syns de blir så fine :o)